Mange ansatte i TV 2 kan stå i fare for å miste jobbene sine etter at kanalen mistet monopolet på å sende norsk fotball.

Les: TV 2 tapte kampen

Klubbleder i Klubb 2 Finn-Ove Hågensen frykter at mange korttidsansatte i TV 2 kan miste jobben når tv-kanalen nå har mistet flere av fotballrettighetene som de har hatt siden 2005:

– Mange av journalistene som jobber med fotball hos oss er ikke fast ansatt, men går på treårskontrakter. For disse er det som nå skjer problematisk fordi det ganske sikkert vil bety at det ikke er jobber til alle, sier Hågensen til NTB.

Klubblederen sier treårskontraktene er uheldige, ikke minst fordi de fører til at journalistene får en usikker arbeidssituasjon.

– Jeg mener Arbeidstilsynet bør vurdere hvor lovlig det er å hyre inn folk gjentatte ganger på slike kontrakter, sier han.

Fast ansatte
Hågensen understreker at han ikke har sett TV 2s nye fotballavtale og at han derfor ikke kan si noe sikkert om hva den vil føre til for de ansatte.

– Jeg vil ta en prat med konsernsjef Alf Hildrum for å avklare hva denne avtalen innebærer, sier han.

Hågensen tror imidlertid ikke at det blir nedskjæringer i staben av fast ansatte.

– De faste ble ansatt før TV 2 kjøpte fotballrettighetene i 2005, og vi skal jo sende annen fotball og annen sport, så det blir jo litt å gjøre, sier klubblederen.

– Sikrer arbeidsplasser
De ansatte i NRK er glade for at statskanalen nå har kjøpt tilbake noen av rettighetene til å sende norsk fotball.

– Fotballen er med på å sikre arbeidsplassene. Jeg er sikker på at fotballkommentator Arne Scheie og alle andre ansatte i NRK er glade nå, sier klubbleder Pål Hansen i NRKs Journalistlag til NTB.

– Jeg og NRK skal gjøre alt vi kan for at dette skal bli bra. Det er veldig viktig for NRK å være med på fotballen. NRK er jo litt som en stor avis, vi bør ha litt av hvert. Og da har fotballen sin rettmessige plass, sier fotballkommentator Scheie til kampanje.com.

Ikke forsvarlig
TV 2-sjef Alf Hildrum er ikke glad for at TV 2 og Telenors monopol på å sende norsk fotball er tapt. Han har foreløpig ikke sagt noe om hva dette nederlaget betyr for arbeidsplassene i TV 2.

– Dette er ingen hyggelig dag for TV 2. Vi la inn bud på å få sende norsk fotball slik vi har gjort, men Norsk Toppfotball og Norges Fotballforbund har valgt å spre de ulike fotballpakkene på flere. Det må jeg bare ta til etterretning, sier Hildrum til TV 2 Nyhetskanalen.

TV 2-sjefen sier at Norsk Toppfotball (NTF) og Norsk Fotballforbund (NFF) krevde 100 millioner mer per år fra TV 2 for fotballrettighetene. Et slikt beløp syntes ikke ledelsen i TV 2 det var mulig å forsvare.

– Vi har regnet mye på dette fordi vi har tapt penger på fotballen en periode nå. Dermed var det ikke mulig for oss å gå med på det beløpet som forbundet ville ha, sier Hildrum.

TV 2 får fortsatt sende mandagskampen på Zebra og oppsummering søndag.

Lørdagskampen, førstedivisjonskamper, samt cupen er det NRK som får senderettighetene til. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.