Kanalene hadde fra før rettighetene til å sende neste års EM-sluttspill. Mandag kveld ble klart at de også skal vise de to neste europamesterskapene.

– Det er en stor dag for både NRK og TV 2, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen og TV 2-sjef Olav T. Sandnes i en felles uttalelse.

Samtidig kommer det frem at TV 2 har kjøpt rettighetene til å vise EM-kvalifiseringen og Uefas nasjonsliga fra 2022 til 2028. Dermed vil det meste av landslagsfotballen kunne sees på kanalen i mange år fremover.

NRK og TV 2 deler også rettighetene til fotball-VM for menn og fotball-EM for kvinner i 2022.

– Både NRK og TV 2 har en klar ambisjon om å formidle idrettsøyeblikkene som samler Norge, slik de store mesterskapene gjør. Dette er en avtale som sikrer det norske folk tilgang til topp internasjonal fotball på de to største allmennkringkasterne i Norge, sier Eriksen og Sandnes.

DN har vært i kontakt med Sandnes som forteller at tv2 ikke ønsker å komme ut med hvor mye kanalen betalte for rettighetene.

– Det jeg kan si er at fotballrettigheter er dyrt og det blir dyrere gang for gang, sier han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.