Tirsdag kveld møttes partene for første gang ved forhandlingsbordet siden tv-signalene ble skrudd av. Da tilbød TV 2 en kortvarig avtale på seks måneder med dagens vilkår for at Get-kundene skal få tilbake tv-kanalene. Tilbudet skulle stå over helgen, men fredag ettermiddag skriver Telia Norges Henning Lunde i en pressemelding at Get kommer med et mottilbud.

– Vi har i dag meddelt til TV 2 at det vil være til kundenes beste at vi inngår en avtale basert på dagens prisnivå med et noe lengre tidsperspektiv enn hva TV 2 foreslo. Det vil gjøre at kundene våre igjen kan se på TV 2s kanaler samtidig som partene kan snakke videre for å finne frem til en varig langsiktig løsning. Vi håper at TV 2 synes dette er et bra forslag, skriver han.

Hovedårsaken til at de mener seks måneders forlengelse – slik TV 2 foreslo for et par dager siden – blir for kort tid, er at avstanden mellom partene har vært for stor i forhandlingene. Ved en kort forlengelse risikerer kundene våre at en ny konflikt kan oppstå om kort tid, og det er ingen tjent med. En noe lengre periode bør kunne gi begge parter ro til å komme frem til en god og fremtidsrettet avtale ved neste korsvei, uten at kundene blir skadelidende i mellomtiden.

Problemet er bare at eposten til TV 2s spesialrådgiver John Robberstad «hengte seg opp i systemet», ifølge Henning Lunde.

TV 2s kommunikasjonsdirektør Sarah Willand ble svært paff da DN ringte henne for en kommentar til Telias mottilbud. For det hadde de ikke mottatt.

«Kjempebrøler»

– Dette går faktisk ikke an, sier hun når eposten endelig kom frem til rett mottager.

– Jeg ble ringt opp av journalister som ville ha kommentarer til at vi hadde kommet til enighet med Telia. Jeg tok kontakt med forhandlingsutvalget, som ikke hadde hørt noen ting. Så leser jeg i media at Telias kommunikasjonsdirektør sier at de har «meddelt TV 2» at de vil inngå en avtale basert på dagens prisnivå. De hadde ikke meddelt oss noe som helst. Først 45 minutter etter kommer beskjeden til oss. Og det er noe helt annet enn enighet. De har avslått vårt tilbud, sier hun.

Telia Norges Henning Lunde sier at mottilbudet ble sendt i rett tid, men ble hengende en stund i systemet før det kom frem.
Telia Norges Henning Lunde sier at mottilbudet ble sendt i rett tid, men ble hengende en stund i systemet før det kom frem. (Foto: Øyvind Elvsborg)

– Vi ga for noen dager siden et tilbud om en forlengelse av dagens avtale med dagens betingelser for at seerne skal få tilbake TV 2-kanalene slik at vi kan forhandle på bakrommet. Det Telia har gjort i dag er enten en kjempebrøler – eller bevisst mediestrategi. De har uansett avslått tilbudet som ville gitt seerne TV 2-kanalene tilbake. Og så har de sagt noe annet til media, legger hun til.

– Nå ligger ballen hos TV 2

Henning Lunde har følgende å si til TV 2s kommentarer:

– Dessverre ser det ut til at eposten med vårt tilbud hengte seg opp i systemet med det resultatet at den ikke ble mottatt rett etter at vi sendte den. Det ble raskt ordnet opp i, og vi ser nå frem til å få en tilbakemelding fra TV 2 når de får sett på forslaget. Vi håper de bruker mer tid på å studere det og finne en løsning sammen med oss i stedet for å krangle og komme med anklager i media. Lærdommen får være at man ikke alltid kan stole på de de digitale verktøyene, men det viktigste for kundene nå bør være at vi finner en god løsning sammen, sier han.

– Nå ligger ballen hos TV 2, og når de får roet seg ned så håper vi at de ser at vi ønsker å inngå en avtale basert på dagens prisnivå – slik de foreslo – men med et noe lengre tidsperspektiv enn deres forslag fra onsdag, sier han.

Fortsatt stor avstand

Kjernen i konflikten er penger. Fredag meldte Kampanje at TV 2 ville ha 100 millioner mer enn dagens avtale med tv-distributøren. Telia svarte med å tilby 100 millioner kroner mindre enn det de betaler i dag.

Etter det DN kjenner til ville tv-distributøren kutte kostnadene på basiskanalene med 25 prosent, 15 prosent på sportskanalene, og 50 prosent på Premier League.

Underveis i forhandlingene har partene nærmet seg hverandre. Nå skiller om lag 100 millioner kroner, får DN opplyst.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.