– Forbudet mot politisk TV-reklame er helt urimelig, og i strid med ytringsfriheten. Derfor vil vi utfordre forbudet, sier ansvarlig redaktør i TV Vest, Per Fjeld, til NTB.

TV 2 har tidligere sagt seg villig til å vise reklame for Fremskrittspartiet. Konserndirektør Rune Inderøy i TV 2 sier til NTB at kanalen fortsatt venter på reklamefilmen fra Fremskrittspartiet, og at planene foreløpig er usikre.

–Vi jobber med reklamefilmen. Mer vil jeg ikke si, sier organisasjonssjef Leif Hjeltnes i Fremskrittspartiet til NTB.

Lokalstasjonen TV Vest kan dermed bli den første TV-stasjonen i Norge som sender politisk reklame.

–Villig til å betale bøter

–Det er viktig for oss å få prøvd reklameforbudet rettslig, og vi er villig til å betale eventuelle bøter, sier Per Fjeld.

Fjeld mener at et av hovedargumentene mot politisk TV-reklame – at det bare er de største partiene som har råd til å nyttiggjøre seg av det – ikke kan benyttes i dette tilfellet.

–Det er mulig at argumentasjonen kan gjøres gjeldende på riksplan, men definitivt ikke for lokal-TV. Pensjonistpartiet hører dessuten neppe til de mest pengesterke partiene i Norge, sier han.

Fjeld mener forbudet mot TV-reklame er i strid med Den europeiske menneskerettighetskonvensjonens artikkel ti om ytringsfrihet, samt Grunnlovens paragraf 100.

35 visninger
De første reklamefilmene for Rogaland pensjonistparti sendes torsdag 14. august. Kanalen viser tre ulike reklamefilmer for partiet, med i alt 35 visninger.

TV 2 hadde planer om å vise reklame for Fremskrittspartiet i 1997, men planene ble stanset.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.