En nordmann risikerer mange år i amerikansk fengsel for å ha lurt en pengesterk investor til å betale 1 million dollar for enerett til Justin Bieber-konserter i Skandinavia.

Den unge nordmannen i 20-åra utga seg for å være en eksklusiv bookingagent for Biebers skandinaviske vårturné. Ved å påberope seg eksklusive rettigheter til de fem konsertene tenåringsidolet skal holde i Skandinavia i april, klarte mannen å svindle til seg 1 million dollar fra investoren. Amerikaneren ble lovet en gevinst på minst 9 millioner dollar – over 50 millioner kroner, melder NRK.

Mannen har sittet varetektsfengslet i Los Angeles siden slutten av september, tiltalt for bedrageri.

Erkjente skyld
Mandag denne uka sa han seg skyldig i bedragerianklagene, men han ønsket ikke å inngå en avtale med påtalemyndigheten som vil kunne gi ham strafferabatt.

– Maksimumsstraffen er på 20 år, det finnes ingen minimumsstraff, sier advokatfullmektig Andrew Brown i det amerikanske justisdepartementets bedrageriseksjon til NRK.

Dom i saken er ventet til sommeren.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.