Musikklegendens katalog består av mer enn 600 låter, skrevet og komponert av Bob Dylan (79) selv. Ifølge The New York Times er dette det største musikkjøpet av en enkeltartist i musikkhistorien.

Hverken Dylan eller Universal Music har gått ut med den totale summen på avtalen, men ifølge NYTimes kan det være snakk om mer enn 300 millioner dollar, som tilsvarer omtrent tre milliarder norske kroner.

Katalogen omfatter blant annet klassikerne «Blowin' In The Wind», «Like a Rolling Stone» og «The Times They Are A-Changin».

– Det er ingen hemmelighet at kunsten med låtskriving er nøkkelen til all stor musikk. Det er heller ingen hemmelighet at Bob Dylan er en av de største utøverne av denne kunsten, sier administrerende direktør Sir Lucian Grainge i Universal Music Group i en pressemelding.

Med denne avtalen sikrer Universal seg alle rettighetene til alle låtutgivelser fra Bob Dylan. Det vil for eksempel si at hvis et selskap vil bruke «Blowin’ in the Wind» i en reklamefilm, må de betale Universal Music.

Bob Dylan som startet sin karriere på 60-tallet har lenge selv kontrollert og eid store deler av sin egen katalog. Nylig var han tilbake på spillelistene med sin siste albumutgivelse «Rough and Rowdy Ways», som høstet positive kritikker fra anmelderne.

I 2016 fikk Dylan Nobelprisen i litteratur for sitt bidrag til den amerikanske tekstforfattertradisjonen.

Den mediesky Dylan har ikke kommentert avtalen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.