Det har stormet rundt Pia Tjelta, Vanessa Rudjord og Synnøve Skarbø etter at de stilte opp i et intervju med DN forrige uke for å presentere sitt nye prosjekt: Skjønnhetsklinikken Nomi. Spesielt sterke reaksjoner ble vekket fordi de tre profilene reklamerte med begrepet «kvinnehelse» i lanseringen.

Nå trekker de seg fra klinikken.

– Vi er lei oss for måten begrepet kvinnehelse ble brukt i forbindelse med lanseringen. Kvinnehelse og estetisk medisin er to forskjellige ting, og vi beklager overfor de som er blitt opprørt av denne sammenblandingen. Nomi Oslo var et prosjekt vi gikk inn i med de beste intensjoner, vi ønsket å lage noe mer enn en ren skjønnhetsklinikk, men slik debatten har utviklet seg er et videre engasjement i Nomi umulig. Vi føler et stort ansvar overfor alle de fantastiske medarbeiderne på Nomi Oslo som har satset på oss, og ønsker at de skal få mest mulig arbeidsro før åpning. Det er uforenlig med at vi skal fortsette som eiere.

– Når vi har landet på den avgjørelsen, håper vi samtidig at fokuset på viktige kvinnehelsespørsmål som har oppstått i kjølvannet av våre uheldige uttalelser kan føre til økt oppmerksomhet og bevissthet, som på sikt kan føre til at flere kvinner får den hjelpen de fortjener. Det er ingen unnskyldning, det er et håp, fortsetter de.

Ifølge meldingen skal ansvarlig lege Karim Sayed ta over aksjene.

– Jeg beklager at Vanessa, Synnøve og Pia velger å trekke seg fra Nomi, men har samtidig forståelse og respekt for avgjørelsen de har tatt. I ettertid ser vi at kommunikasjonen i forbindelse med lanseringen var feil og anerkjenner at den delen av kritikken er legitim, uttaler han i pressemeldingen.

Samtidig som Rudjord, Skarbø og Tjelta trekker seg fra selskapet, har Nomi Oslo valgt å fjerne pressemeldingen som ble utsendt 15. september.

Kjendistrioen vil ikke være tilgjengelige for kommentarer tirsdag kveld, ifølge pressemeldingen. De varsler at de vil utdype sine avgjørelser på et senere tidspunkt.

Skal likevel åpne

Da Tjelta, Skarbø og Rudjord stilte opp i intervju med DN ble det opplyst at de hadde satt av egne penger og fått bankgarantier for til sammen 40 millioner kroner for å realisere drømmen.

Initiativtagerne bak salongen har leid tre etasjer i eksklusive Frognerveien 36, og hyret inn Snøhetta-arkitekt Peter Grigis for å designe lokalene, som koster over to millioner kroner i årlig leie.

Tjelta, Skarbø og Rudjord har tidligere opplyst til DN at de skal eie 50 prosent av klinikken gjennom selskapet OFT as, mens den andre halvparten eies av klinikkens ansvarlig lege Karim Sayed, gjennom selskapet Kairos as.

I dag er det imidlertid selskapet Klinikk Fv36 as som eier klinikken. Der er Vanessa Rudjords ektemann Jonas Forsang styreleder, mens Magnus Rønningen og Karim Sayed er styremedlemmer.

Forsang har avvist at hans og Rønningens selskap Belmonte Holding skal ha eierskap i klinikken.

– Jeg eller Belmonte Holding eier ingenting av klinikken, har Forsang skrevet i en epost til DN.

Skal likevel åpne

I intervjuet med DN, fortalte Rudjord, Skarbø og Tjelta at klinikken skal tilby alt fra hudbehandlinger, fillere og laser til ikke-kirurgisk fettreduksjon, muskelbygging, behandling med stamceller og hormoner, hårfjerning, hårtap og andre reverseringer av aldringstegn.

Etter lanseringen reagerte flere helseprofiler og andre aktører i bransjen, blant annet Endometrioseforeningen.

– Først og fremst reagerte vi med skuffelse og oppgitthet. Vi ble litt matte. Når det er så tydelig at det er kosmetiske behandlinger og inngrep de skal tilby, blir det veldig rotete å blande kvinnehelse inn i det. Det er noe med å blande ulike begreper i markedsføringen, sa Ane Løvereide, som er kommunikasjonsansvarlig i Endometrioseforeningen til DN.

Selv om de tre venninnene trekker seg, skal skjønnhetsklinikken likevel åpne 10. oktober.

– Estetisk medisin er et sterkt voksende fagområde, der det trengs profesjonelle og ansvarsfulle klinikker. Vår ambisjon om å bli landets fremste klinikk står støtt. Vårt mål er å tilby medisinsk forsvarlige behandlinger rettet mot et voksent publikum. Vi har allerede et svært godt team på plass, som nå trenger arbeidsro for å ferdigstille klinikken og tilbudet vårt, sier Sayed i pressemeldingen.

Karim Sayed er samboer med featureredaktør Live Fedog Thorsen i Dagens Næringsliv. Jonas Forsang har tidligere jobbet som journalist i Dagens Næringsliv.


(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.