Denne uken ble det klart at NRK fikk rettighetene til å sende 100 timer sjakk fra verdensmesterduellen mellom Magnus Carlsen og Viswanathan Anand.

Etter det Dagens Næringsliv erfarer skal det har pågått en budkrig over lengre tid mellom NRK og VGTV om tv-rettighetene til sjakk-VM.

VGTV måtte imidlertid gi tapt da NRK ifølge DNs kilder bød 1,5 millioner kroner for å få eksklusiv tilgang til tv-bildene fra India.

150 journalister fra hele verden er akkreditert til sjakk-VM i Chennai. Den offisielle åpningen finner sted i dag, men første parti finner sted lørdag.

- Riktig at VG var med å by
NRKs sportsredaktør Rune Haug ønsker ikke å kommentere prisen.

VGTV sier følgende:

– Det er riktig at VG, sammen med en annen aktør, var med på å by på disse rettighetene. Mer enn det vil vi ikke kommentere, sier redaksjonell leder Ola Stenberg i VGTV.

Analysene på DN.no
Etter hver kamp vil tidligere norsk sjakkmester Simen Agdestein analysere trekkene som Dagens Næringslivs ekspertkommentator, på både DN.no og i avisen.

– Det vil ikke bli noe problem å få nok å skrive om, men jeg vil kommentere for det brede publikumet, og forklare trekkene med ord, forteller han.

Agdestein er opptatt av å påpeke at sjakk også er historie. Det er ikke for ingenting han har klart å fylle tre av kontorets bokhyller som strekker seg fra tak til gulv – utelukkende med sjakklektyre. Ytterligere fem bokhyller er okkupert til samme formål på gangen.

– Sjakk er historikk og kultur. Det er også mann mot mann i tre uker, et psykologisk spill, sier Agdestein til Dagens Næringsliv.

Les også:
<b> Kom, så ingenting, og vant - Carlsen spiller sjakk med bind for øynene</b>
<b>- Han vinner med ingenting</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.