VG bød høyest da både VG og Dagbladet ble tilbudt et mms-bilde fra pågripelsen i knivdrapssaken i Oslo, skriver dagens Næringsliv. Mobilbildet ble hovedoppslag i VG.

Første mms-oppslag
Dette var trolig første gang et såkalt mms-bilde (multi media messaging) fra en mobiltelefon ble brukt som bærende illustrasjon på forsiden i en av de store norske avisene.

Faksimile VG 5. august
Faksimile VG 5. august
Bildet fra pågripelsen av den 40-årige somalieren som er mistenkt for knivdrapet på Bislett i Oslo.

Over 10.000 kroner
Etter det DN forstår, endte forhandlingene med en pris et sted mellom 10.000 og 20.000 kroner. VG-redaktør Terje Jansson vil ikke røpe prisen, men avviser at avisen betalte mer enn 20.000 kroner for bildet.

- Det var betydelig mindre, sier Jansson.

I Dagbladet opplevde redaksjonssjef Arnold Skjønberg at prisen ble forsøkt presset opp.

- Vi hadde bildet i hus og så på det. Men vi skjønte jo etterhvert at mannen var ute etter veldig mye penger og ga til slutt beskjed om vi ikke var interessert i å være med på det, sier Skjønberg.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.