– Vi tror på forum der nordmenn kan søke råd, tips og ha både store og små diskusjoner med andre på norsk. Mye av denne debatten har som kjent flyttet seg til sosiale og andre medier, ofte lukkede. Med denne satsingen vil vi ta tilbake noe av eierskapet over debatten, og gi kjærligheten den fortjener, sier utviklingsredaktør Øyvind Brenne i VG i en pressemelding.

Avisen driver allerede VG Debatt. Nå kjøper de Diskusjon.no fra Teknisk Ukeblad. Ifølge VG har diskusjonsforumet en månedlig trafikk på to millioner brukere. Det kommer ikke frem av pressemeldingen prislappen på forumet.

VG kommer til å drive VG Debatt og Diskusjon.no som to uavhengige forumer, men skal flyttes inn i et felles datterselskap under avisen.

– VG har trafikken som skal til for å satse på diskusjon.no. Selv ble vi for små. Derfor synes vi det er både gledelig og riktig at VG tar satsingen videre. Vi trenger norske modererte forumer i vrimmelen av internasjonale sosiale medier. Vi vil fortsatt benytte diskusjon.no som vår løsning for artikkelkommentarer på tu.no, digi.no og våre andre titler, sier administrerende direktør og ansvarlig redaktør i TU Media, Jan M. Moberg i meldingen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.