Mens fjorårets første måned ga et opplag for VG på 374.000 eksemplarer, viser tallene fra januar i år etter det Dagens Næringsliv kjenner til et opplag på rundt 356.000.

Mistet flyet
- Vi har minus i januar, men det er ikke noe dramatisk i dette sett fra vår side. Ingen av oss liker tilbakegang, men dette er ikke mer enn vi ofte har tilsvarende pluss i andre måneder. Det er likevel en ytteligere spore for å gjøre en bedre jobb, sier administrerende direktør i VG, Aslak Ona, til DN.

Ona mener det er flere grunner til opplagsfallet, og peker på at de ikke lenger leverer aviser til flyselskaper, som ifjor innebar 3.000-4.000 eksemplarer daglig.

Lillebror vokser
Dagbladet opplevde en vekst i opplagstallet for januar. Opplaget økte med 4.000-5.000 fra i overkant av 180.000 i januar 2003 til rundt 185.000 i januar i år.

- I januar har vi oppgang alle dager i forhold til januar 2003, sier sjefredaktør i Dagbladet, Thor Gjermund Eriksen, til DN. Eriksen trekker frem økt nyhetssatsing som en del av endringene Dagbladet har stor tro på at vil få betydning på sikt.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.