VG faller på papir, men øker på nett. Avisen står overfor nedbemanning og omfattende kostnadskutt. Nå vil papirjournalistene slå sammen Verdens Gang as, som gir ut papiravisen, med datterselskapet VG Multimedia, skriver Dagens Næringsliv.

– Alle er enige om å styrke samarbeidet mellom nett og papir, men vi har tatt tanken et skritt lenger. Med en felles organisasjon vil nettutgaven bli tilført større redaksjonell tyngde, og papirutgaven vil få en vitamininnsprøytning av friskhet og hurtighet, sier klubbleder Sven Arne Buggeland i VG til avisen.

Dyttes ikke ut for stupet
Buggeland avviser at hensikten er å innlemme nettredaksjonen i den planlagte nedbemanningen.

– Tanken er på ingen måte å dytte nettjournalistene foran oss utfor stupet, sier han til DN.

- Ingen reel mulighet
VGs papiravis har 225 redaksjonelt ansatte. Klubblederen for de 30 journalistene i VGs nettavis, Hege Lyngved Odinsen, sier at nettjournalistene gjerne vil samarbeide tettere med papirjournalistene – men synes ikke det forutsetter ett felles selskap.

– Vi har valgt ikke å ta stilling til det spørsmålet nå fordi vi ikke anser en sammenslåing som en reell mulighet, sier Lyngved Odinsen.

- Ikke aktuelt
Personal- og informasjonssjef Øystein Næss sier at VG før helgen nedsatte en arbeidsgruppe som skal finne ut av om det er økonomiske gevinster å hente ved en bedre samordning mellom nett og papir.

– Men en fusjon er ikke en aktuell problemstilling, sier han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.