I dag er tv-seere bundet til å velge blant de kanalene Get, Canal Digital, RiksTV og andre netteiere tilbyr.

Arbeiderpartiets mediepolitiske talsmann Kåre Simensen sammenligner dette med å gå i et supermarked og bare kunne kjøpe varer fra noen av hyllene. Simensen vil at seerne fritt skal kunne velge tv-kanaler.

- Til beste for alle
Han inviterer nå innholdsleverandører, netteiere og offentlige instanser til et pilotprosjekt for å gjøre fremtidens tv-tilbud valgfritt og mer publikumsvennlig, skriver Dagens Næringsliv.

- Jeg tror det er åpent for slike ideer nå. Derfor vil jeg bruke denne muligheten slik at vi i Norge kan være med å ta teknologiske muligheter i bruk til beste for alle - og ikke for å beskytte eller opprettholde monopoler og forretningsmodeller som er 30 år gamle. I dag kan du shoppe innenfor bestemte pakker, og dette er en praksis jeg ikke vil tillate å feste seg, sier Simensen til DN.

- Vil ødelegge
Netteierne sier imidlertid forslaget kan om å åpne tv-nettene kan gjøre det ulønnsomt å bygge ut nye nett.

- En total åpning vil ødelegge for investeringer i ny infrastruktur fordi det ikke lenger blir lønnsomt for oss netteiere, sier Øyvind Husby, direktør for samfunnskontakt i Get.

Heller ikke Lyse-eide Altibox synes åpning av tv-nettet er noen god idé.

- Vi går allerede mot en hverdag hvor kunden selv kan velge sin kanalmeny i større og større grad. Har man litt is i magen, kommer dette av seg selv. Hvis man får til en god løsning for å åpne nettene, vil vi kunne vurdere dette. Men vi kan ikke levere gratis trafikk i vårt nett, mener Herbjørn Tjeltveit, kommunikasjonsrådgiver i Altibox.

Canal Digital støtter de to konkurrentene.

DNtv:

Les også: -Slik blir din tv-fremtid


Spoler over halvparten av reklamen


(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.