Den internasjonale voldgiftsretten i Danmark har konkludert med at det norske oppkjøpsfondet FSN Capital er blitt utsatt for svindel og bevisst villedning av det svenske kapitalfondet Procuritas, ifølge en pressemelding sendt fra First House på vegne av investeringsselskapet.

Procuritas er dømt til å betale 87 millioner euro i kompensasjon til investeringsselskapet. Det tilsvarer nesten en milliard kroner. DN har ikke lykkes å komme i kontakt med Procuritas.

Ifølge pressemeldingen har retten slått fast at Procuritas solgte sitt danske porteføljeselskap Gram Equipment, en produsent av iskremmaskiner, basert på manipulerte regnskaper.

– Jeg er svært fornøyd med utfallet av voldgiften. Erstatningen vil bety en markant forbedring av Gram Equipments drifts- og konkurransesituasjon, og hjelpe selskapets medarbeidere og ledelse i deres enestående innsats for å gjenoppbygge virksomheten», sier Partner i FSN Capital Thomas Broe-Andersen i pressemeldingen.

– Samtidig er jeg svært tilfreds på vegne av våre investorer og deres kunder; lønnsmottagere, pensjonister og utdannelsesinstitusjoner som nå har fått rett til erstatning for de tap som ble påført pensjonssparingen deres, sier Broe-Andersen i pressemeldingen.

Broe-Andersen sier til DN at saken har pågått i et par år, og at det har vært en krevende sak.

– Det har både vært en voldsom jobb å vende selskapet rundt, samtidig som det også er enormt ressurskrevende å starte en voldgiftsprosess, sier han.

Dommen er endelig og kan ikke ankes. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.