Bakgrunnen er en strid med hytteprodusenten, som siden 2017 har hatt patent på varemerket Vy for hyttene sine.

– Vi skrev sent i går kveld under en avtale som betyr at vi er enige om at vi ikke trenger å møtes i retten på mandag. Det er vi selvfølgelig glade for begge to, fordi det gjør at vi kan gå tilbake til å produsere gode hytter og transporttjenester, sier kommunikasjonssjef Åge-Christoffer Lundeby i Vy-gruppen til Kampanje.

Han ønsker ikke å gå nærmere inn på innholdet i forliket, men sier at det var verdt prisen. Resultatet av forliket gjør at det nå er en avtale om at Vy-gruppen overtar rettighetene til å bruke Vy-navnet i kategoriene overnatting og booking av overnatting.

DN omtalte tidligere denne uken striden mellom hyttebygger Arve Noreng og Vy, som gikk til sak for å få selskapet til å bytte navn.

Leve Hytter as har i flere år bygget hytter under merkevaren Vy. Dette fikk de varemerkeregistrert i 2017. Før transportselskapets navneendring var NSB og hytteselskapet i dialog om kjøp av navnet, uten å bli enige.

Fikk mer enn én mill.

– Vi kom til en avtale som var veldig ålreit, som vi kunne leve med, sier Noreng.

– Hvor mye fikk dere betalt?

– Nei, det var littegranne penger, men det var underordnet. Det viktigste var at vi hadde en dialog og ble enige om at begge kunne bruke navnet Vy.

Vy Communication og Vy sto i en lignende konflikt før jul, men ble enige i et forlik, som ifølge Finansavisen landet på én million kroner.

Noreng vil ikke røpe hvor mye selskapet fikk betalt, men bekrefter at det er mer enn det Vy Communication fikk.

– Du har vært redd for å bli forbundet med Vy. Er du ikke det lenger?

– Det har vi kontroll på nå. Vi har en plan på det, sånn at Leve Hytter as kan konsentrere seg om hyttebygging og Vy kan konsentrere seg om togdrift.

– Hva er den praktiske forskjellen for dere?

– Forskjellen er at vi er blitt enige om hvordan hver og en av oss skal bruke navnet Vy. Sånn sett er det ikke store forskjellen, men ifjor kom de bare og tok navnet, betalte ingenting og var ikke greie å ha med å gjøre. Nå kompenserer de og erkjenner at dette var noe vi måtte bli enige om. For meg betyr det mye.

«Dreier seg om retten til navnet»

Saken skulle etter planen opp for Oslo tingrett neste uke, men det blir altså ikke noe av.

Noreng opplyste tidligere denne uka overfor DN at han ikke var interessert i erstatning fra Vy, men å få varemerkeregistreringene til Vy kjent ugyldig, og at endringen av navn var i strid med god forretningsskikk.

– Det er ikke penger dette dreier seg om. Dette dreier seg om retten til navnet, sa Noreng til DN på mandag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.