Andre kvartal 2022 viste seg å være mer utfordrende enn ventet for Snapchat, eller Snap Inc som selskapet offisielt heter. Det la frem sine kvartalstall like etter stengetid på New-York-børsen torsdag.

Resultatene bommet på Wall Streets forventninger og aksjen stupte over 25 prosent i etterhandelen.

Snap hadde inntekter i andre kvartal på 1,11 milliarder dollar, mot forventet 1,14 milliarder dollar. Selskapet hadde et resultat per aksje på -0,02 dollar, mot forventede -0,05 dollar.

Inntektene vokste med 13 prosent i andre kvartal sammenlignet med samme kvartal i fjor. Det resulterte i justert driftsresultat på syv millioner dollar og fri kontantstrøm på negative 147 millioner dollar.

Daglige aktive brukere vokste til 347 millioner, en økning på 54 millioner dollar eller opp 18 prosent for kvartalet, andre kvartal i fjor. Det var på forhånd forventet 343,2 millioner daglige brukere.

Ikke fornøyd

– Mens den fortsatte veksten på plattformen øker den langsiktige muligheten for virksomheten, reflekterer ikke de økonomiske resultatene i andre kvartal omfanget av selskapets ambisjoner, står det i rapporten.

– Vi er ikke fornøyd med resultatene vi leverer, uavhengig av dagens motvind, sa administrerende direktør Evan Spiegel i en pressemelding.

Spiegel startet Snapchat i 2011 som har ført til at han ble milliardær i en alder av 25.

Ifølge Forbes er hans personlige formue trimmet ned 1,7 milliarder dollar siden mandag, og Spiegel har anslagsvis nå en formue på 3,1 milliarder dollar.

Snap meldte også at de planlegger å «betraktelig bremse ned ansettelsesraten, så vel som hastigheten på vekst i driftskostnadene.»

Selskapet har også godkjent tilbakekjøp av aksjer på opptil 500 millioner dollar.

Usikker fremdrift

Det har vært hard medfart for teknologiaksjene i år, men Snap har hatt en av de tyngste nedturene – aksjen har falt hele 65 prosent hittil i år.

Snap har hatt en nedgående trend siden i fjor høst, en trend som forsterket seg etter at Apple kom på banen med «Tracking Transparency» – en funksjon lar brukere velge bort målrettede annonser. Det reduserer hvor mye data apper som Snap kan samle inn på sine brukere og gir selskapet bred nedgang i annonseplassering.

Andre Sosiale medier-aksjer fulgte etter Snap med fall, ettersom investorer frykter at disse selskapene også vil påvirkes av brems online-annonsesalg. Meta Platforms, Alphabet, Twitter og Pinterest falt henholdsvis fem prosent, tre prosent, 1,9 prosent og 6,9 prosent i etterhandelen.

Snap ville heller ikke komme med forventninger til selskapets inntjening i tredje kvartal, eller andre økonomiske utsikter, begrunnet i usikkerhet og utfordringer knyttet til videre drift.

– Snaps inntekter kan tjene som en god indikator på helsen til det digitale annonsemarkedet generelt, og har satt standarden for rapportene fra Meta og Alphabet neste uke, skriver Yahoo Finance. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.