Førstestatsadvokat Hans Christian Koss i Økokrim bekrefter at etterforskningen knyttet til sentrale innsidere i Funcom fortsetter.

Les også: Fikk strafferabatt på grunn av dårlig økonomi

- I dag er saken mot selskapet avsluttet, men de øvrige etterforskningene pågår ennå, sier Koss.

DN har tidligere skrevet at Økokrim i juni siktet Funcoms tidligere toppsjef Trond Arne Aas, tidligere finansdirektør Bjørn Toften, tidligere nestleder i styret og Northzone-partner Torleif Ahlsand og Funcoms markedsdirektør Morten Schjelle Larssen i saken.

Les også: Permittert etter Økokrim-siktelse dnPlus

Koss vil ikke gå inn på enkeltheter om den pågående etterforskningen.

- Utover dette kan jeg ikke gi noen kommentarer om andre saker, sier han.

Les også: Får ikke oppnevnt forsvarer dnPlus

Funcom har ifølge Økokrim fått en betydelig lavere bot enn selskapet normalt ville fått ut fra det vanlige bøtenivået for denne type kriminalitet.

«Botens størrelse er redusert pga. den anstrengte økonomiske situasjonen som selskapet har opplyst om i børsmeldinger,» skriver Økokrim i sin melding om saken.

- Hvorfor er det relevant for straffenivået at selskapet har en anstrengt økonomisk situasjon?

- Det fremgår for det første av av loven. Og det er også slik at hvordan en økonomisk straff oppleves, avhenger av hvilken økonomi man har, sier førstestatsadvokat Hans Christian Koss i Økokrim.

 

Lese mer om medier, nett, teknologi? Følg @DN_Etterbors og @bjorneckblad på Twitter

 

Les også:

Unni Lindell nullet

Apple avslører hemmelige strømmetall

Skjært for norsk humor på VGTV  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.