Barclays Capital gjentar sitt positive syn på oljeserviceaksjer, og mener at det nå er mulighet til en attraktiv inngang i sektoren.

Investeringsbanken viser til at oljeserviceaksjer har falt seks prosent så langt i år, og at de nå er klare for en oppgang.

"Sjelden mulighet"
"Prisingen har falt til under ti års gjennomsnittlig PE for tredje gang siden 2005, til tross for at vi er på toppen av en opptur. Dermed venter vi at sektoren vil slite med å gjøre det bra gjennom en rolig sommer, men at konferansesesongen i september vil bli positiv og føre til økt interesse i sektoren", heter det i rapporten fra meglerhuset.

Barclays Capital mener etterpåklokskapen vil vise at dette var en "sjelden mulighet" til å investere i oljeservice, skriver TDN Finans.

"Med en prising på 16 ganger estimert 2011-resultater og 12 ganger 2012 er ikke sektoren billig, men tilliten vokser og ordreinngang kan føre til økte 2012-resultater. Vi venter at premien til markedet på 2012-basis stiger til det 50-prosentnivået 2011 handles på", heter det.

Og konklusjonen er klar: "Som et resultat ser vi en implisert 36 prosent oppside på aksjene i forhold til våre kursmål", skriver Barclays.

Anbefaler Subsea 7 og PGS
Av oljeserviceselskapene notert på Oslo Børs som meglerhuset har dekning på gjør de ingen endringer i anbefaling. Kursmålene blir også gjentatt, foruten på Aker Solutions hvor det blir nedjustert fra 134 til 120 kroner som følge av utdelingen av Kværner-aksjen.

Subsea 7 og PGS er blant aksjene Barclays Capital anbefaler.

"PGS er slik vi ser det den seismikkaktøren med høyest kvalitet. Selskapet vil tjene mest på den økningen vi venter vil komme innen marin kontraktsseismikk", heter det.

Les også: Statoil nedgraderes fra kjøp til salg

En ny oljestat er født