Eposter fra BBC, Reuters, The Guardian, The New York Times, The Sun, NBC, The Washington Post og franske Le Monde ble snappet opp og lagret av signaletterretningstjenesten GCHQ som en del av en øvelse, skriver avisen The Guardian.

Avsløringen kommer etter grundige analyser av dokumenter som Edward Snowden hentet ut av datasystemene til amerikansk etterretning og så delte med flere medier.

Journalistenes eposter var blant 70.000 eposter som ble samlet inn på mindre enn ti minutter en dag i november i 2008.

Innholdet i meldingene var tilgjengelig for alle GCHQ-ansatte som hadde riktig type klarering og autorisering, men avisen kan ikke slå fast om journalistene med overlegg ble pekt ut som mål.

Snowden-dokumentene viser derimot at GCHQs informasjonssikkerhetsvurdering listet opp undersøkende journalister som trusler på linje med hackere og terrorister. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.