Forhandlinger om reformen pågår i Brussel mellom tjenestemenn, diplomater og parlamentarikere. Partene ser optimistisk på muligheten for en enighet torsdag, melder Financial Times.

En reform vil blant annet etablere «vaktbikkjer» som skal overvåke finansmarkedene og bank- og forsikringssektoren i alle EUs 27 medlemsland.

EUs kommissær for det indre markedet, Michel Barnier, og Belgias finansminister Didier Reynders er blant deltakerne i forhandlingene, der også medlemmer av EU-parlamentet deltar. Møtet blir ledet av Belgia, som har formannskapet i EU dette halvåret.

Får vaktbikkjer i London, Frankfurt og Paris
Partene klarte ikke å bli enige om en reform før sommerferien. Uenigheten går på hvor mye makt de nye overvåkingsorganene skal ha.

EU-parlamentet vil gi organene stor innflytelse og ønsket å samle alle i Frankfurt. Dette har store EU-land, særlig Storbritannia, vært motstander av. De folkevalgte i EU-parlamentet skal nå ha gått med på at «vaktbikkjene» skal fordeles mellom Frankfurt, London og Paris.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.