EU-kommisjonen besluttet onsdag å begynne en grundigere undersøkelse av den foreslåtte sammenslåingen mellom telekomaktiviteten til Hutchison og Vimpelcom i Italia.

Kommisjonen har bekymringer om at transaksjonen kan føre til høyere priser, færre valgmuligheter og redusert innovasjon for mobilkunder i Italia, ifølge en melding fra kommisjonen onsdag.

Transaksjonen vil slå sammen Vimpelcom-datterselskapet Wind og Hutchison-datterselskapet 3 Italia, som er henholdsvis den tredje og fjerde største operatøren i Italia. Videre vil antallet operatører bli redusert fra fire til tre. Sammenslåingen vil skape den største aktøren i markedet basert på antall abonnement, etterfulgt av de to størrelsesmessig lignende operatørene Tim og Vodafone.

Kommisjonen har nå 90 arbeidsdager frem til 10. august for å ta en beslutning, opplyses det.

En tilsvarende granskning satte en stopper for fusjonen mellom Telenor og Telia i Danmark i fjor høst.

Les også:
Delingskamp om båtutleie
Disse gruppene bør lese selvangivelsen grundig
Jay Z forbereder gigantsøksmål mot nordmenn dnPlus
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.