Herman Van Rompuy, president i Rådet for Den europeiske union, har i løpet av helgen innkalt til et ekstramøte med ledere for forskjellige EU-organer for å diskutere de italienske statsfinansene.

Det skriver New York Times søndag, som viser til anonyme kilder.

Innkallelsen kommer etter at Milano-børsen falt 3,5 prosent fredag i tillegg til at differansen mellom tyske og italienske statspapirer steg til 236 basispunkter, det høyeste nivået siden innføringen av euro.

Det er allerede planlagt et todagers møte med eurosonens finansministre fra og med mandag for å diskutere den greske gjeldssituasjonen.

Sentralbanksjef Jean Claude Trichet uttalte på en pressekonferanse søndag at Europa befinner seg i et episenter av en gjeldskrise som berører hele den utviklede verden.

Les også: EU-land forventer mislighold (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.