Tysklands forbundskansler Angela Merkel har advart statsminister David Cameron om at hun er klar for at Storbritannia forlater EU heller enn å gi etter for britenes krav om nye kvoter for arbeidsinnvandring, skriver independent.co.uk.

Merkel skal ha informert Cameron om at han nærmer seg «point of no return» for om hans krav om endringer i Storbritannias forhold til EU er akseptable for Tyskland.

Akseptér reglene eller forlat EU, er budskapet fra Merkel. Opplysningene stammer fra den tyske avisen Der Spiegel som siterer politiske kilder i Berlin.

Det er blant annet den sterke EU-kritiske holdningen på hjemmebane som presser David Cameron til å reforhandle vilkårene for det britiske medlemskapet i unionen før folkeavstemningen om fortsatt britisk medlemskap som han har lovet skal holdes i 2017.

Uaktuelt med kompromiss

Men mye tyder altså på at Merkel heller ser at Storbritannia forlater EU enn at resten av unionen skal kompromisse om prinsippene for fri flyt av arbeidskraft og gi etter for britiske krav om nye kvoter for arbeidsinnvandring.

På søndag forsvarte imidlertid Camerons partikamerat Kenneth Clarke EUs innvnadringspolitikk i et BBC-intervju.

- Om man vil ha et fornuftig indre marked, og om vi vil konkurrere med amerikanerne og kineserne også i en moderne verden, så trenger vi fri bevegelse av arbeidskraft, sa Clarke.

På spørsmål fra avisen Sunday Times om opplysningene fra Der Spiegel var en nøyaktig beskrivelse av møtet mellom Camaron og Merkel, svarte en offisiell talsmann for den britiske regjeringen kort: Statsministeren vil gjøre det som er riktig for Storbritannia, som han har sagt klart i fra om en rekke ganger.
Les også: Cameron til EU: Jeg finner ikke frem sjekkheftet

 

 


 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.