EUs øverste domstol har slått fast at Tyskland kan nekte å utbetale velferdsgoder til EU-immigranter som ikke vil jobbe.

En rumensk kvinne sto sentralt i saken som var oppe for retten. Hun har ingen utdanning og har aldri jobbet i verken Romania eller Tyskland. I fire år har hun bodd i Leipzig sammen med sønnen sin, hvor søsteren har brødfødd dem.

Ifølge retten er kvinnen tilsynelatende ikke kommet til Tyskland for å søke arbeid, og synes heller ikke å gjøre noe for å skaffe seg det.

Hun har mottatt barnebidrag fra den tyske staten, men gikk til retten da hun ble nektet ytterligere bidrag som arbeidsløse kan få utbetalt i Tyskland.

Nå har EU-domstolen i Luxembourg slått fast at handlingene til sosialkontoret i Leipzig var i tråd med EUs regler.

«Et medlemsland må ha muligheten til å nekte sosialstønad til økonomisk inaktive EU-borgere som utøver friheten til å flytte utelukkende for å få et annet lands velferdsgoder», slår domstolen fast i en pressemelding.

Les også:
Nordmann sikret 25 millioner poker-kroner
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.