EU-kommisjonen forbereder en advarsel til Telenor og TeliaSonera på grunn av planene deres om å slå sammen virksomheten i Danmark, ifølge Reuters' kilder.

Sammenslåingen, som omfatter 3,5 millioner mobilkunder, ble kunngjort i desember i fjor.

Mandag meldte nyhetsbyrået Reuters at EU-kommisjonen denne uken vil sende en formell innsigelse mot planene. Det kan bety at norske Telenor og svensk-finske TeliaSonera blir nødt til å justere planene for å sikre at avtalen blir noe av, skriver byrået og viser til to ikke navngitte kilder med kjennskap saken.

Telenor sier at selskapet ikke er kjent med Kommisjonens planer om å komme med en uttalelse, og vil ikke kommentere saken før dokumentet eventuelt foreligger.

Heller ikke TeliaSonera vil kommentere saken, men talsmann Henrik Westman sier selskapet forventer at sammenslåingen vil bli godkjent i løpet av andre halvår i år.

Siden 2012 har Telenor og TeliaSonera hatt et felles infrastrukturselskap i Danmark. De to nordiske selskapene vil nå etablere et uavhengig teleselskap i landet. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.