Den politiske ledelsen i EU-parlamentet mener DF ulovlig har brukt 400.000 euro i EU-støtte til partiets egne politiske kampanjer i Danmark, ifølge Ritzau. Det er i overkant av 3,7 millioner kroner etter dagens kurs.

Dansk Folkeparti har ikke akkurat lagt seg langflate, men sier de vil betale tilbake rundt halve beløpet.

- Vi er fullstendig uenige i EU-parlamentets beslutning, sier partileder Kristian Thulesen Dahl til dansk TV 2 om mandagens avgjørelse i Parlamentet.

– Men systemet er nå engang slik at EU-parlamentets politiske ledelse har avgjort det. Det må vi leve med. Vi har derfor besluttet at vi betaler tilbake de pengene som er brukt til å støtte våre egne kampanjer.

Resten av pengene avviser han å betale tilbake ettersom de skal være administrert av den europeiske partialliansen MELD og et tilknyttet fond som DF var en del av.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.