EU-parlamentet går ikke inn for et direkte forbud mot glyfosat, men anbefaler at det kun godkjennes for sju nye år, og ikke for 15 år, slik EU-kommisjonen har foreslått, skriver avisa Nationen.

Lisensen utløper i juni.

EU-parlamentet vil også ha restriksjoner i bruken. For eksempel mener parlamentarikerne at stoffet kun skal kunne brukes profesjonelt og ikke av private hageeiere. Det bør heller ikke brukes nær parker og lekeplasser.

Glyfosat ble først tatt i bruk på 1970-tallet som virkestoff i Roundup, som produseres av Monsanto. Det er i dag ett av verdens mest brukte ugressmidler.

Verdens helseorganisasjon (WHO) mener glyfosat «sannsynligvis» er kreftframkallende, men EU-organet EFSA har falt ned på motsatt side og konkludert med at det er usannsynlig at stoffet utgjør noen kreftfare for mennesker.

Les også:

- Det er en bevegelse vi aldri har sett før  

- Kan se oljeprisen i 60 dollar i perioder (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Fått med deg denne?

Trendene på to hjul
Dette er motorsyklene som gjelder i år.
03:29
Publisert: