Eiendomsmeglere får beskjed om ta inn en "Brexit-klausul" i salgskontraktene av briter som er på jakt etter feriebolig i Europa, skriver Financial Times onsdag.

Bakteppet er usikkerhet knyttet til folkeavstemningen om hvorvidt Storbritannia skal forbli i eller forlate EU-samarbeidet.

En kjøper av en fritidseiendom til 700.000 euro i de franske alpene, ba om å få inkludert et punkt som tillot ham å trekke seg fra kontrakten, med depositum intakt, dersom Storbritannia stemmer for å forlate EU mellom kontraktstidspunktet og overtakelse, skriver FT.

Flere markedsaktører bekrefter over avisen at interessen fra britiske kjøpere har avtatt.

Usikkerheten knyttes blant annet til eventuelle juridiske følger av en Brexit, kostnadsøkning som følge av et fall i britiske pund mot euro ved en exit, samt eventuelle hindre for fri flyt av reiser mellom Storbritannia og EU-land.

Storbritannias befolkning stemmer over EU-tilknytningen 23. juni.

Les også: John Fredriksen selger luksusleiligheten på Geilo
Nordmenn eier 11.474 svenske "stugor"

Prisrekord på leilighet i Oslo (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
Skikjørerens verste mareritt
Thomas T. Kleiven har hele livet vært på jakt etter den perfekte snøen. Men midt i en fransk fjellside havnet han i sitt livs verste mareritt.
01:44
Publisert: