Tirsdag ble avstemningen om hvilke anbefalinger forsamlingen vil spille inn til forhandlingene, utsatt. Dagen etter ble så hele debatten om de omdiskuterte frihandelsforhandlingene mellom EU og USA utsatt.

Den offisielle årsaken er at det har kommet inn over 200 endringsforslag.

Ett av stridstemaene er det såkalte ISDS-systemet for hvordan selskaper kan gå til sak mot en stat dersom de mener lokale krav truer investeringen deres. I Europa er flere bekymret for at systemet er for svakt, og at amerikanske selskaper kan bruke det til å undergrave EUs regler innen helse og miljø.

Fra noen av Parlamentets grupper lyder nå anklager om at forsamlingens leder, Martin Schulz fra den sosialdemokratiske gruppen S & D, utsatte avstemningen på grunn av intern uenighet om nettopp ISDS.

Det er ikke satt noen ny dato for verken debatt eller avstemning i EU-parlamentet i Strasbourg.

Les også:
- Dette har vi ikke sett på veldig lenge
Slik tror de norsk næringsliv ser ut om fem år
Asia i dag: God for 195 milliarder: «Livet mitt er blitt verre» (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.