Den nye regjeringen i Østerrike med de konservative ÖVP og De grønne la torsdag fram sin regjeringsplattform. Der går fram at den nye regjeringen ikke støtter Mercosur-avtalen som EU inngikk med Argentina, Brasil, Paraguay og Uruguay i juni.

Statsminister Sebastian Kurz sa at landets nye regjering vil si nei til Mercosur og vil gå inn for at «avtalen blir avvist i sin nåværende form», skriver avisen Politico.

Da saken var oppe til behandling i september vedtok Østerrikes parlament en resolusjon som forpliktet regjeringen til å nedlegge veto mot avtalen når EU-rådet skal stemme over den mot slutten av året.

Mercosur-avtalen er spesielt upopulær blant bøndene i Østerrike. Den nye regjeringen ber om at det settes miljøstandarder og standarder for å beskytte forbrukere og bærekraftige arbeidsforhold for arbeidere.

Norge har gjennom EFTA inngått en egen frihandelsavtale med Mercosur-landene. Det er den største avtalen EFTA har inngått.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.