– Jeg er sikker på at desertørene ikke vil bli tatt imot med åpne armer, sier Juncker i et intervju med den franske avisen Le Monde, som er gjengitt av britiske The Telegraph.

Kommisjonspresidenten gjør det tydelig at en eventuell Brexit vil få konsekvenser.

– Hvis britene sier nei til EU, noe jeg håper at de ikke gjør, så vil ikke livet i EU fortsette som før. Storbritannia må akseptere å bli behandlet som et tredjeland, som ikke vil bli håndtert med silkehansker, sier Juncker, i det som til nå er hans krasseste innblanding i debatten om hvorvidt Storbritannia skal forlate EU eller ikke.

Uttalelsene vekker liten forståelse hos Labour-politiker Gisela Stuart, som har engasjert seg i kampen for en Brexit.

– En ny dag, en ny trussel fra dem som prøver å skremme det britiske folket til å stemme for å bli i det mislykkede EU. Disse ekstraordinære kommentarene er en ny bunn, sier hun til Telegraph.

I forrige uke gjorde Juncker det klart at han ikke kom til å besøke Storbritannia mens Brexit-diskusjonene pågår, i frykt for at et besøk kunne slå negativt ut for EU-tilhengerne.

23. juni går britene til urnene for å stemme over hvorvidt de vil fortsette å være en del av EU eller ikke. Meningsmålinger den siste tiden har vist jevn oppslutning mellom dem som vil beholde Storbritannia i unionen, og dem som vil forlate den.

Les også:

Medier: Røykvarslere slo ut på EgyptAir-flyet

Godkjenner utlevering av narkobaron til USA

Amerikansk våpenlobby gir sin støtte til Trump  

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
Episode 1: Sunniva på vei mot Norseman
Sunniva (35) har et helt spesielt mål når hun skal delta i Norseman for første gang
02:05
Publisert: