EUs energibyrå Acer er den store snakkisen blant bransjeaktørene som denne uken er samlet på Energi Norges vinterkonferanse, passende nok lagt til EU-hovedstaden Brussel.

Da olje- og energiminister Terje Søviknes (Frp) gjestet konferansen, benyttet han anledningen til å komme med en direkte utfordring til deltagerne. Ifølge ham fikk motstanderne i altfor stor grad sette dagsorden i debatten om norsk tilslutning til Acer og det som gjerne kalles EUs tredje energimarkedspakke.

– Vi må bli mye flinkere til å være på ballen og ta del i diskusjonene, sa Søviknes.

Ifølge ham var Acer-debatten preget av usannheter og konspirasjonsteorier.

– Debatten om tredje energimarkedspakke sporet helt av. Det hadde vært godt om flere bransjeaktører kom på banen for å presentere fakta, sier Søviknes til NTB.

Det samme fenomenet er kjent fra olje- og gassbransjen, mener olje- og energiministeren. Han mener bransjen også der har vært for forsiktig med å ta del i debatten når miljøorganisasjoner og andre har vært kritiske.

– Det er kanskje litt uvant for en del av dem å skulle stå i disse diskusjonene selv. Men de bør gjøre det. Det er viktig for folks forståelse av hvordan bransjen faktisk er skrudd sammen og hva som er viktig for dem, sier Søviknes.(Vilkår)

Kenneth Sivertsen i Pareto har ikke bare tatt litt for mye tran
Thor Christian Jensen kommenterer Kenneth Sivertsen i Pareto sin verdivurdering av bonusprogrammet til flyselskapet Norwegian.
01:10
Publisert: