Blair var partileder i Labour fra 1994 til 2007 og sier at han ikke vil stille til parlamentsvalg 8. juni, men heller bygge en politisk bevegelse som skal påvirke debatten i landet mens Storbritannia forhandler om hvordan løsrivelsen fra EU skal foregå.

– Denne brexitgreia har gitt meg en direkte motivasjon til å bli mer involvert i politikken, sier han til avisa Daily Mirror.

63-åringen som var statsminister fra 1997 til 2007, har vært en sterk motstander av brexit og sier han er forberedt på sterk kritikk for innsatsen sin framover.

– Jeg vet at i det øyeblikk jeg stikker hodet mitt utafor døra får jeg en bøtte med ettellerannet helt over hele meg, men jeg brenner virkelig for dette.

Blair har tidligere oppfordret britene til å gjøre opprør mot beslutningen om å forlate EU, men sier nå at dette ikke er hans hensikt med en politisk bevegelse. Målet er å påvirke hvordan brexit gjennomføres. Drøyt 17 millioner briter stemte for å forlate EU i folkeavstemningen. Blair har tidligere sagt at de gjorde dette «uten kunnskap om de virkelige vilkårene for brexit».(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.