Tyskland har så langt tatt imot brorparten av de én million flyktningene og migrantene som er ventet å komme til Europa i det som beskrives som den verste flyktningkrisen siden andre verdenskrig.

Mens Tusk gjentatte ganger har tatt til orde for strengere kontroll av EUs grenser, har Tysklands statsminister Angela Merkel presset på for å få medlemslandene til å vise solidaritet og dele byrden.

- Glemt å gjøre hjemmeleksen sin

I begynnelsen fikk Merkel ros for hvordan hun åpnet opp og tok imot dem som kom, men kritikken har økt i takt med at tilstrømmingen av asylsøkere har økt og det tyske mottaksapparatet er presset til bristepunktet.

I en tale på 26-årsjubileet for Berlinmurens fall trakk Tusk fram Merkel som et eksempel på det beste av europeiske verdier.

– De som mener Tyskland er for åpent, for tolerant, for liberalt, har glemt å gjøre hjemmeleksen sin om vår tragiske historie, sa Tusk. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.