Valutakommentar (TDN Finans): Yen forlenger mandag morgen sin tre uker lange kurssvekkelse mot euro, etter at visesentralbanksjef Kikuo Iwata gjentok den japanske sentralbankens støtte til de omfattende pengepolitiske lettelsene som nå pågår.

Det skriver Bloomberg News mandag.

Euro nådde i løpet av fredag opp i en kurs på 1,3832 dollar, som er det høyeste siden november 2011. Mandag morgen var denne kursen moderert til 1,3798.

Den amerikanske sentralbanken starter sitt todagersmøte tirsdag, og økonomer spår at Federal Reserve ved denne anledning vil avstå fra en nedtrapping av sine omfattende obligasjonskjøp.

- Federal Reserve og sentralbankene i Japan og England fortsetter stadig å trykke penger, mens den europeiske sentralbanken ikke gjør dette. Det er naturlig at euro styrkes, og jeg tror at yen vil fortsette å svekkes, sier Derek Mumford, direktør i Rochford Capital i Sydney, til nyhetstjenesten.

Euro ble fredag kveld notert til 1,3802 dollar, og dollar ble omsatt for 97,42, mens tilsvarende valutakryss mandag morgen er på henholdsvis 1,3798 og 97,69.

Kronen er mandag morgen styrket med over én øre mot euro, til 8,1249, sammenlignet med nivået fra stengetid for Oslo Børs fredag. Mot dollar er kronekursen styrket litt under én øre i samme tidsrom, og noteres til 5,8886.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.