Dollar handles fredag morgen nær et bunnivå mot dollar for de seneste to og en halv ukene, i påvente av tall som ventes å vise den svakeste veksttakten i USAs økonomi på ett år.

Den amerikanske valutaen går i retning av et kurstap for den seneste uken mot de aller fleste andre hovedvalutaer, i en situasjon med spekulasjoner om at sentralbanken Federal Reserve vil iverksette en tredje runde med kvantitative lettelser (QE3) i pengepolitikken, skriver Bloomberg News.

Euro stiger for andre dag på rad mot dollar og yen, etter at den europeiske sentralbanksjefen Mario Draghi torsdag sa at banken vil gjøre alt som skal til for å bevare euroen.

Den kombinerte muligheten av at Fed begynner å åpne veien for QE3, og at vi ser, for eksempel, en gjenåpning av ESBs verdipapirprogram, taler for en svakere dollar, og en høyere risikovilje, i alle fall på kort sikt, sier Robert Rennie, sjefstrateg i Westpac Banking Corp. i Sydney, til nyhetstjenesten.

Rennie refererer til mulighetene for tilbakekjøpsprogrammer i obligasjonsmarkedene for sentralbankene i både USA og EU.

Euro var på et tidspunkt torsdag styrket til 1,2330 dollar, som er det høyeste nivået siden 10. juli.

Euro ble i New York sent torsdag kveld notert til 1,2282 dollar, mens dollar ble handlet for 78,21 yen. Fredag morgen er valutakryssene handlet rundt henholdsvis 1,2293 dollar og 78,24 yen.

Kronen er fredag morgen svekket med om lag en øre mot dollar, sammenlignet med nivået ved stengetid for Oslo Børs handledagen før, mens kronekursen er svekket med om lag to øre mot euro i samme tidsrom.

Les mer: - Sterkeste euro-uttalelse noensinne (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.