Etter at helgens møte blant finansministre og sentralbanksjefer fra medlemslandene i Det internasjonale pengefondet ikke resulterte i noen nye tiltak for å løse den europeiske gjeldskrisen fortsetter euroen å synke.

Det kommer imidlertid rapporter fra møtet om at europeiske myndigheter jobber med en plan for rekapitalisering av regionens banker og en utvidelse av det europeiske stabilitetsfondet. Summer varierende mellom 1,7 billioner pund og 3,0 billioner euro blir nevnt i henholdsvis The Guardian og Sunday Times.

Trenger mer tid
Diskusjonene rundt dette er imidlertid på et tidlig stadium og ifølge The Guardian signaliserte EU-ledere at de vil trenge seks uker for å veie de forskjellige valgmulighetene opp mot hverandre og ta en avgjørelse. Det knytter seg også stor oppmerksomhet til hvordan den påtroppende sjefen for Den europeiske sentralbanken Mario Draghi vil forholde seg til planene.

Av dagen nøkkeltall peker Nordea Markets på de tyske konjunkturindeksene (IF0) som de mest interessante.

Forrige ukes PMI-tall indikerte ifølge meglerhuset en ny resesjon og tilhørende rentekutt. De venter at IFO- hovedindeksen vil ligge på 105,0, for september mot 108,7 forrige måned og konsensus på 106,5 i henhold til data innhentet av Bloomberg News.

For resten av uken peker meglerhuset på amerikanske forbrukertillitsindekser og forbrukstall fra USA og Norge som de mest interessante nøkkeltallene.

Påvirket av terroren
Handelsbanken Capital Markets skriver i sin morgenrapport at de venter en reaksjon opp i detaljhandelstallene i august for å kompensere for nedgangen i juli som følge av terroraksjonen 22. juli.

”Noen ny, sterk trend ser vi imidlertid ikke for oss så lenge tunge skyer blir hengende over europeisk økonomi”, heter det i morgenrapporten.

Nyheter rundt utviklingen av den europeiske gjeldskrisen, og spesielt den greske, vil sannsynligvis også få stor oppmerksomhet i uken som kommer. Forvalter i Shin Kong Life Insurance Zeal Yin venter at uroen vil presse statsrentene videre ned denne uken.

”Jeg tror prisene (på statsobligasjoner red. anm.) vil fortsette å stige denne uken. De vil ikke klare å løse Hellas sine problemer denne uken og for øyeblikket betyr Hellas alt”, sier han til Bloomberg News.

Les mer:
Svakeste euro på ti år
Presset EU vil styrke krisefondet
- Euroen kan ikke overleve

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.