Euro handles onsdag morgen nær et toppnivå for den seneste måneden, i påvente av torsdagens møte i Den europeiske sentralbank (ESB), som ventes å avstå fra å kutte styringsrenten.

-Euroens styrke mot dollar fortsetter å vende tilbake. ESB er ikke under noe press for lettelser i pengepolitikken denne uken, ettersom bekymringen for deflasjon er blitt redusert siden møtet i november, sier Kikuko Takeda, senioranalytiker i Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ i London, til Bloomberg News.

Euro ble tirsdag kveld notert til 1,3588 dollar, og dollar ble omsatt for 102,51. Onsdag morgen er tilsvarende valutakryss på henholdsvis 1,3572 og 102,74.

Kronen er onsdag morgen om lag uendret mot euro, på 8,2916, sammenlignet med nivået fra stengetid for Oslo Børs tirsdag. Mot dollar er kronen i samme tidsrom svekket med vel en halv øre, til 6,1096.

Les også:

<b>Kronen stupte</b>

Hellas trosser EU

Historisk begivenhet i valutamarkedet (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.