Kursen på euro er svekket ytterligere mot dollar tirsdag morgen, etter at dollaren mandag ble kraftig styrket som følge av inngåelsen av en avtale om heving av gjeldstaket for USAs føderal opplåning.

Den ventede løsningen på tautrekkingen om gjeldstaket bidrar til at valutamarkedet igjen retter søkelyset mot gjeldsproblemene i eurosonen, skriver Dow Jones Newswires.

Analytikere sier at den midlertidige dempingen av frykten for USAs finansielle helse, ga investorer anledning til å se på Europa med friske øyne.

Gikk de langt nok?
Kursutviklingen i euro antyder at investorer i stigende grad er bekymret for at EU-lederne ikke gikk langt nok på sitt toppmøte i juli, for å skape trygghet rundt de greske gjeldsproblemene, skriver nyhetstjenesten.

- Perifere obligasjonsmarkeder er urolige. I et bredere perspektiv tyder det på at EU-møtet ikke gjorde noe for å avverge smitte til Italia og Spania. Selv om det fortoner seg som et svært fjernt tema så lenge USAs gjeldstak er hovedtema, er europeisk gjeld stadig et tema, sier Jessica Hoversen, rente- og valutaanalytiker i MF Global i New York, til DJN.

Norske kroner er styrket med om lag to øre mot dollar, sammenlignet med nivået ved stengetid for Oslo Børs mandag, mens kursen mot euro er styrket med om lag en øre.

Euroen ble notert til 1,4250 dollar i New York mandag kveld, mens dollaren ble handlet for 77,21 yen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.