Et av verdens største multinasjonale selskaper, Siemens, fikk et nettoresultat fra videreført virksomhet på 1.457 millioner euro i regnskapsmessig første kvartal 2012, fra 1.753 millioner euro i samme periode året før, opplyses det i selskapets kvartalsrapport.

Ifølge estimater innhentet fra Bloomberg News var det ventet et resultat på 1,47 euro per aksje.

Driftsinntektene var på 17,90 milliarder euro, mens den var ventet til 18,3 milliarder euro.

Samtidig hadde konsernet en ordreinngang på 19,81 milliarder euro, ned fra 20,84 milliarder euro samme kvartal året før.

- Usikkerheten i den pågående gjeldskrisen har satt sine spor i realøkonomien. Vår omsetning steg igjen, med visse prosjekterutsettelser som har utsatt resultatene. Selv om det er ventet en innhenting i andre halvår, må vi jobbe hardt for å nå målene våre. Med en ordrereserve på over 100 milliarder euro, en sterk portefølje og en solid finansielle posisjon, er vi en betrodd partner, sier konsernsjef Peter Loscher i en kommentar.

I november mente Siemens Norges-sjef Per Otto Dyb at krisen ble forsterket av pessimisme:

Les mer: - Vi er i ferd med å lulle oss inn i en negativ psykose

Les om Siemens grønne strategi for vekst her: Kastet alle gamle planer: Satser alt på grønt (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.