Finansministrene fra landene i eurosonen er klare til å vedta en ny redningspakke for den greske økonomien. Pakken har en verdi på 130 milliarder euro eller rundt 975 milliarder kroner.

Frankrikes finansminister François Baroin sa foran et møte med sine kolleger i de andre eurolandene mandag at alle elementer som trengs for å få vedtatt den nye pakken nå er på plass. Han mente grekerne fortjener anerkjennelse for arbeidet de selv har gjort for å løse krisen.

– Jeg håper vi kan ta med i vurderingen det som er gjort de siste ukene og månedene, av den greske regjeringen og av gruppene som inngår i koalisjonen i Aten, sa Baroin. Han framholdt at det er to hovedgrunner til at det nå haster med å skape bevegelse i situasjonen.

Den første av disse er at den greske regjeringen har gitt skriftlige garantier og at viktige strukturelle reformer er i gang. Den andre er at greske statsobligasjoner til en samlet verdi av 14.5 milliarder euro eller vel 108,5 milliarder kroner forfaller til innfrielse 20. mars.

Fagøkonomer og diplomater som nyhetsbyrået Reuters har snakket med, sier de ikke tror den nye redningspakken vil føre til noen endelig løsning på de økonomiske problemene i Hellas. Det kan ta et tiår eller mer før vanskene er ute av verden, ble det sagt mandag. (©NTB)

Les også:
- IMF bør gi nye lån til Hellas


Hellas: Fortsatt store utfordringer for EU-forhandlerne


- Vil ta år før krisen i Europa er løst (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.