Europeiske banker står sterkere enn for to år siden, viser en omfattende stresstest som Den europeiske bankmyndigheten (EBA) har gjennomført.

Resultatet av stresstesten viser at «bankene i eurosonen er mer robuste», konkluderer ESB, ifølge det tyske nyhetsbyrået DPA.

«Robuste» banker

EU-kommisjonen slår også fast at testen bekrefter at «bankene i stigende grad er robuste».

Men det går ikke like godt alle steder. Den italienske banken Banca Monte dei Paschi di Siena klarer seg dårligst av de 51 bankene i testen. Banken, som omtales som den eldste i verden, vil få alvorlige problemer dersom krisescenariet fremmet i testen finner sted.

Styret i den italienske banken godkjente i etterkant av stresstesten en rekapitaliseringsplan verdt fem milliarder euro, som inkluderer salg av råtne lån på minst ti milliarder euro.

Bra for nordiske banker

Den Jyske Bank, Danske Bank og Nordea melder etter testen at den bekrefter et solid og sterkt utgangspunkt i et krisetilfelle. Også DNB melder om gode resultater i stresstesten.

Greske og portugisiske banker, som har slitt over lang tid, ble ikke inkludert i testen.

Følg markedet på DN Investor

Les mer på DN.no:

Varsler betydelig krone-styrkelse  

- Bekrefter at bunnen er nådd

Investor forbannet på lokalavis - vil rive sjøhuset til redaktørens familie  

Sluttpakker for to milliarder dnPlus (+)

Anbefalt av DNtv:

Slik tøyer sprinterne for å bli bedre løpere
Disse tøyeøvelsene bruker Norges beste løpere.
01:49
Publisert:
 

 

Slik spiller du Pokémon GO
Matias Hagen (22) viser deg hvordan du kan fange din første skapning i spillet Pokémon GO.
02:16
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.