I en tid der mange europeere strever med å skaffe seg et daglig måltid, er det et stort paradoks at det kastes millioner av tonn med fullt brukbar mat, mener flere av EU-landenes landbruksministre, som mandag var samlet til møte i Brussel.

På møtet diskuterte ministrene forslag om å fjerne «best før»-merking av varer som ris, pasta og kaffe, varer som kan lagres i lang tid uten at det er helseskadelig å spise eller drikke dem.

– Å redusere mengden mat som kastes hvert år er høyt prioritert av mange europeiske land, står det i dokumentutkastet fra landbruksministrene. Beregninger viser at det kastes 89 millioner tonn mat i Europa hvert år. Mye av det er varer som er gått ut på dato.

– Denne type merking har ingenting med helse å gjøre, det har mer med kvalitet å gjøre, noe jeg tror forbrukerne kan bedømme selv, sier den nederlandske landbruksministeren Sharon Dijksma.

– Vi må gjøre mer for å hindre dette, sier hun.

Ifølge Verdensbanken kastes årlig 35 prosent av all mat som produseres i verden. Det aller meste kastes av forbrukere i i-land.

Les også:
Her er verdens beste MBA-program
– Det å knipe inn på kontor-plassen, er litt som å kjøpe kontormøblene på Ikea
Politianmelder Nobelkomiteen (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.