Investorer på en invitasjonsmiddag på et London-hotell fikk mandag et rundt tolv timers informasjonsforsprang om den europeiske sentralbanks (ESB) nye pengepolitiske opplegg, skriver The Wall Street Journal.

Benoit Coeure, som er rådsmedlem i ESB, orienterte de nesten ett hundre middagsgjestene om at sentralbanken vil trappe opp sitt obligasjonskjøpsprogram før sommeren.

Da ESB tirsdag morgen offentliggjorde Coeures uttalelser, falt kursen på euro, mens aksjer og obligasjoner steg i kurs.

En talsmann for ESB sier at banken hadde til hensikt å offentliggjøre talen på det tidspunkt den ble holdt.

- Men en intern feil førte til at dette ikke ble gjort før morgenen etter, sier talsmannen.

Middagen på Berkeley Hotel var privat og lukket for media. Den etterfulgte en heldagskonferanse med tittelen "Removing the zero lower bound on interest rates."

ESBs rådsmedlemmer har en høy grad av selvstyre når det gjelder hvilke taleinvitasjoner de skal akseptere. Når rådsmedlemmer holder offentlige taler, blir de normalt publisert med sperrefrist og lagt ut på ESBs hjemmeside.

Fra tid til annen publiseres også taler som holdes på ikke-offentlige tilstelninger, skriver WSJ.

Les også:
Storebrand kutter boliglånsrenten
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.