Terrorangrepet i Manchester er en påminnelse om verdens felles ansvar i å hindre denne typen terrorisme i å skje, mener utenriksminister Børge Brende (H).

– Det er tragisk at noen kan ønske å skade uskyldige barn og ungdom, som er på konsert for å hygge seg og ha en fin kveld. Terrorister ønsker å spre frykt med slike feige handlinger, men skal aldri få seire, utdyper Brende.

Han understreker at Norge står sammen med britene i kampen mot terror i Europa og globalt, og at Utenriksdepartementet har et tett samarbeid med den norske ambassaden i London.

Statsminister Erna Solberg var gudmor ved dåpen av forskningsskipet Dr. Fridtjof Nansen. Utenriksminister Børge Brende og klima- og miljøminister Vidar Helgesen var også til stede på Akershus Kai i Oslo.
Statsminister Erna Solberg var gudmor ved dåpen av forskningsskipet Dr. Fridtjof Nansen. Utenriksminister Børge Brende og klima- og miljøminister Vidar Helgesen var også til stede på Akershus Kai i Oslo. (Foto: Aleksander Nordahl)

– Vi vil fortsette å stå sammen i arbeidet for et samfunn hvor vi møter hverandre med respekt og samtale – ikke forakt og vold. Vi må trappe opp ytterligere i kampen mot voldelig ekstremisme og styrke etterretningssamarbeid mellom allierte, sier Brende.

Utenriksministeren signerte tirsdag ettermiddag kondolanseprotokoll og la ned blomster på den britiske ambassaden i Oslo i forbindelse med terrorangrepet i Manchester.

Minst 22 drept i Manchester
Minst 22 personer er drept og 50 såret i en eksplosjon på Manchester Arena under en konsert med Ariana Grande. Politiet sier de behandler saken som en terrorhendelse inntil de får opplysninger som tyder på noe annet. Mannskaper fra nødetatene jobber
00:38
Publisert:

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.