De nye reglene slår fast at landene skal forby innbyggerne å delta i terrorgrupper i utlandet, å motta terrortrening eller å reise utenlands med mål om å drive terror, ifølge en pressemelding fra Europarådet.

Målet har vært å lage et felles regelverk som sørger for at medlemslandene holder seg innenfor menneskerettigheter og borgerrettigheter når de såkalte fremmedkrigerne skal stoppes.

– Vi trenger et juridisk grunnlag for å håndtere dette. Det er snakk om folk som har en intensjon om å begå en handling, noe som er komplisert i juridisk forstand, sier generalsekretær Thorbjørn Jagland til pressen i Brussel.

Landene er også enige om å oppretter et nettverk av nasjonale kontaktpunker som skal utveksle informasjon.

Endringene gjøres som et tillegg i Europarådets konvensjon for å forebygge terrorisme, som til nå er signert av 44 av de 47 medlemslandene, inkludert Norge.

– Denne konvensjonen alene vil ikke fjerne fenomenet. Men det vil gjøre det enklere for nasjonale myndigheter å håndtere det. Nå har vi et felles juridisk grunnlag som gir muligheten til mer samarbeid, sier Jagland. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.