Europris-arving Dag Høili (46) sikret seg den 12,5 mål store sjøeiendommen Kampedalen ved Blindleia i Lillesand kommune for 18 millioner kroner sommeren 2012. Fredag legges den ut for salg med en prisantydning på 40 millioner. Taksten er på 44 millioner kroner.

Europris-arving Dag Høili. Foto: Per Thrana
Europris-arving Dag Høili. Foto: Per Thrana (Foto: Dagens Næringsliv)

- Det er en helt fantastisk eiendom, sier Dag Alexander Høili til DN. Han er sønn av Terje Høili, som grunnla Europris. For tre år siden ble han ekstra kjent gjennom å delta i TV3-serien "Norges Rike"

- Hvorfor selger du?

- Jeg er mye ute og farter utenlands. Jeg har eiendommer flere steder,  og jeg kan ikke være på alle stedene på en gang. Dette er vel denne jeg bruker minst, sier han.

Bygde helt om

Høili har totalrenovert eiendommen som har egen havn med en dypvannsbrygge på 550 kvadratmeter, slik at det skal være lett å lande med helikopter og god plass til å fortøye yachten. I sommer ble eiendommen utleid til en saudarabisk oljemagnat.

 

- Tror du at du får 40 millioner?

- Ja. Jeg har jo kostet på 20 millioner kroner.

- Jeg ribbet huset helt ned til bunnen. Det var stort sett bare bæreelementer igjen, og så har jeg bygget opp igjen hele huset med nye materialer og ny innredning. Men husets opprinnelige størrelse er den samme. Reisverket er det samme som før, sier Høili.

- Har nok penger

- Selger du fordi du trenger penger?

- Jeg har nok penger, så det har ingenting med det å gjøre. Jeg tror det kan bli salg i løpet av høsten, og selger ikke om jeg ikke får prisantydningen.

Eiendomsmegler Erik Steen hos Krogsveen står for salget.

- Eiendomsmeglere er kjent for ofte å dra på i beskrivelser, men dette er utvilsomt en av de vakreste eiendommene i Blindleia. Boligmassen er på over 600 kvadrat. Tomten inkluderer to holmer i tillegg til dypvannsbryggen. Vi går også ut på det internasjonale markedet med Kampedalen, nærmere bestemt New York, London, Moskva og Emiratene, sier Steen.

- Den saudarabiske oljemagnaten som leide den i sommer hadde et team i Norge som brukte flere uker på å sondere eiendommer i Norge, og falt ned på denne, sier Steen, som sto for utleien.

- Hvor realistisk er det å selge en eiendom i Blindleia for 40 millioner nå i høst?

- Jeg tror sesongen har lite å si for akkurat denne typen eiendom. Det er sjelden det legges så eksklusive eiendommer ut for salg, sier Erik Steen. Han opplyser at det er boplikt på eiendommen.

Rettsoppgjør om museskader

Dag Alexander Høili måtte gå rettens vei etter at han kjøpte eiendommen for tre år siden. Ifølge prospektet var Kampedalen «en av de vakreste eiendommene på Sørlandskysten», men Høili fant både mus- og råteskader i hovedhuset fra 1979 da han bygde om.

Høili krevde vel 3,9 millioner i erstatning fra tidligere eier og eierskifteforsikringsselskapet Protector. Kristiansand tingrett tilkjente ham 2,5 millioner i erstatning i januar ifjor, men motparten anket. I en dom fra Agder lagmannsrett fikk han bare 910.000 kroner, og måtte bære motpartens saksomkostninger for lagmannsretten på 240.000 kroner.

– Det er et veldig stort avvik mellom tingretten og lagmannsretten, og det er forunderlig at avgjørelsene kan bli så forskjellige, sa Høili til DN etter dommen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også på DN.no:

Bekrefter nedbemanning i VG

Raskere enn mange sportsbiler

Undersøker flere motorer for juks

Se DNTV: Bli med på høstjakten under vann

Bli med på høstjakten under vann
Se fridykkerveteran og undervannsjeger Børje Møster jage stortorsken i Fosnstraumen.
02:48
Publisert: