Mandag morgen melder Evry at det er kommet et bud på selskapet. De amerikansk-britiske oppkjøpsfondet Apax vil kjøpe selskapet, og Evry-styret anbefaler enstemmig Evrys aksjonærer å selge sine aksjer til Apax.

Lyngen Bidco AS, et selskap kontrollert og indirekte eiet av fond forvaltet av Apax Partners, byr 16 kroner per aksje på samtlige aksjer i Evry ASA.

Styret har takket ja til å selge sine aksjer

Samtlige styremedlemmer i Evry som eier aksjer i selskapet og selskapets konsernledelse har forhåndsakseptert tilbudet.

Ifølge børsmeldingen har aksjonærer som representerer rundt 73,85 prosent av aksjene, deriblant Telenor, Posten Norge og Folketrygdfondet takket ja til å selge sine aksjer.

Blant disse er styreleder Arve Johansen (75.500 aksjer) og konsernsjef Terje Mjøs (535.461 aksjer).  Det betyr at Mjøs får 8,5 millioner kroner for sine aksjer.

I spill siden august

I august ble det kjent at styret og hovedaksjonærene Posten og Telenor vil selge Evry.

Markedet reagerte samme dag med å sende aksjekursen opp 23 prosent på meldingen. De siste tre månedene har kursen steget 4,24 prosent, hittil i år er kursen opp 76,96 prosent.

Som Dagens Næringsliv skrev i begynnelsen av november, er Apax en av tre som har konkurrert om å stikke av med Evry. Både det svensk-finske Tieto og det amerikanske oppkjøps­fondet Apollo ønsket å kjøpe et av de største it-selskapene i Norden.

Vil gjerne flørte med flere

Forhåndsaksepten for salg av aksjene er gitt under visse forutsetninger.

Styret har sikret seg muligheten til å kunne flørte med enda flere beilere, dersom de melder seg.

Det opplyses at «som en del av avtalen vil styret ikke aktivt anmode om tilbud fra tredjeparter». Dersom om et høyere bud blir fremmet og ikke «matches» av tilbyder innen fem dager etter mottak av melding om slikt bud, kan styret likevel trekke tilbake sin anbefaling av tilbudet.

Det konkurrerende tilbudet må imidlertid tilsvare en forbedring på minst ti prosent av tilbudsprisen, og gjøres på vilkår som styret samlet sett anser bedre enn vilkårene for tilbudet, opplyses det.

Nødutgang for alle

Betingelsene innebærer at aksjonærer i Evry som representerer mer enn 90 prosent av utestående aksjekapital i Evry må takke ja til budet. Myndighetene må også godkjenne salget, melder TDN Finans.

Aksjonærene som har forhåndsgodkjent budet har også en rett til å trekke sin aksept. Enhver slik endring eller tilbaketrekking vil gjøre det mulig for Apax å trekke sitt tilbud.

«Transaksjonsavtalen inneholder også bestemmelser om betaling av kostnadskompensasjon til tilbyder på ni millioner euro dersom tilbudet bortfaller for eksempel som følge av et vellykket høyere bud», heter det i meldingen.

 

Les også: Asia i dag: «Litt crazy hva som skjer nå»

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.