Ifølge den irakiske statsministeren Nouri al-Maliki er avtalen mellom ExxonMobil og Kurdistan fryst, og irakiske myndigheter vil ikke kansellere ExxonMobils avtale knyttet til West Qurna-1-feltet

Det skriver The Wall Street Journal fredag.

-Vi ser etter muligheter for at ExxonMobils kontrakter i hvilket som helst område skal være innenfor en lovlig ramme, men vi har ikke kansellert kontrakten i sør, sa den irakiske statsministeren Nouri al-Maliki til The Wall Street Journal fredag.

Ifølge Maliki har ExxonMobil fryst sin kontrakt med KRG, men irakiske myndigheter er villig til å finne måter å løse problemene dersom det reforhandles med det irakiske oljedepartementet med en representant fra KRG, ifølge statsministeren.

ExxonMobil ville ikke kommentere saken ovenfor WSJ.

Financial Times skrev i november at Exxonmobil var det første av verdens supermajors som hadde inngått avtale for virksomhet i Kurdistan. Avtalen er senere bekreftet av kurdiske selvstyremyndigheter, men ikke av ExxonMobil.

Les også: Oljegigant inn i Kurdistan (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.