Dagbladet, Aller og rundt 65 andre medietopper fra hele Norden var samlet i London for å høre mer om Facebooks nyhetstjenester onsdag. Møtet strakk seg over syv timer.

Mest spenning var det knyttet til Facebooks nyhetstjeneste Instant Articles som lar mediehusene publisere innhold direkte i selskapets app.

LES OGSÅ:Denne avisen legger ut alt på Facebook

Representanter for Facebook avslørte at det vil være tilgjengelig for alle nordiske mediehus før sommeren, men allerede nå har Dagbladet og Aller-konsernet fått tilgang til betatjenesten.

Skrev under avtale med Facebook

Det bekrefter konserndirektør for digitale medier i Aller Media, Stephan Granhaug.

– Vi håper å kunne publisere på Instant Articles så raskt som mulig. Aller-konsernet har allerede skrevet under en avtale med Facebook som gjør det mulig, sier Granhaug.

– Hva har dere gjort for å være først med dette i Norge?

– Jeg tror ikke vi har gjort noe spesielt. Men vi har hatt en nordisk avtale og en god relasjon med Facebook i lang tid, sier han.

– Når blir første sak publisert?

– Så fort vi er klare.

– Denne uken?

– Det er ikke sikkert ennå. Men vi satser på det, sier Granhaug.

LES OGSÅ:Usikker på Facebooks nyhetsmodell (DN+)

Etter det DN kjenner til vil også andre norske medier snart få teste ut en beta-versjon av Instant Articles i nærmeste fremtid.

Digitalredaktør Ola Stenberg i VG sa han ikke var overrasket over hva som kom frem under onsdagens møte i London.

– Sånn som forventet, så strekker Facebook ut hånden til mediene som vil være en del av Instant Articles. VG er også interessert å teste ut dette, sier Stenberg til DN.

 

Lese mer om medier, nett, teknologi? Følg @DN_Etterbors og @marcushusby på Twitter.  Du kan også følge DN Etterbørs på Facebook

 

Se DNtv: Facebook-sjefen sjokkerer kineserne:

Facebook-gründer sjokkerer kineserne
Facebook-gründer Mark Zuckerberg har tilbragt de to siste ukene i Asia og det er et tidsspørsmål før kinesere får lov til å bruke Facebok. Zuckerberg har lært seg kinesisk på rekordtid.
02:16
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.